Anasayfa
Hakkımda
Oyun Ve Hileler
Dizi ve Film
v4
Wolfteam Envanter Hack 2013
Wolfteam Envanter Hack 2013
sipsiv2
S2 Son Silah Envanter Hack 2013
S2 Son Silah Envanter Hack 2013
wordpress seo
Rigor Z Hatalar Ve Çözümleri
Rigor Z Hatalar Ve Çözümleri

İndigo - Mutsuz(Albüm Kritik)

Flawless tarafından yazılmıstır.


Yeraltının görünürde en kaliteli işlerinden birine imza atmış, bu işi tamamen bir şirket kalitesinde dinleyicisine sunmuş, hiç bir şeyini eksik etmemiş. Samimiyetiyle dinleyiciyi mest eden, yapmak istediği işi yapıp bu şekilde yoluna devam eden bir isim. Ve bu ismin 2013 yılında çıkan albümü. Albümümüz Mutsuz, İndigo’nun en taze üretimi. 5 Mayıs 2013 itibariyle elden ve çeşitli mağazalardan satışa sunuldu. İndigo gibi dinleyici kitlesi de gecikme için şikayetçi değildi. Albümün belki CD kısmından daha çok, en içten duygularla yazılmış kitapçık bölümü dinleyiciyi kendine çekmeye yetiyor. Bir solukta okunacak güzellikte ve itinayla hazırlanmış.
Fotoğraf çekimleri Görkem Kara ve Alp Kaplanoğlu’na ait. İlk klibini Endüstri adıyla sunan İndigo’ya bu çalışmada Funky Production yardımcı oldu. Kerem Akdağ, Ferhat Kılıç ve Ouz Baydar mix ve mastering işlemlerini üstlenen isimler. Albümün grafik tasarımı Ozidi Manta’ya ait.
Albümde 19 parça mevcut. Çağrı Sinci, Melike, Alev ve 1 Arkadaş (İndigo daha önceleri iyi olduğu ama sonra araları bozulduğundan ismini yazamadığını belirtmişti) featleri var.
Klasik İndigo stilinden biraz daha farklı beatlerle karşımıza çıktı Mutsuz. Stil olarak İndigo hala aynı, değişen bir şey yok. Beatler bir kaç dinlemeden sonra kulağa yerleştiğinden daha tatlı gelmeye başlıyor ve alışıyorsunuz.
1- Mutsuz (intro)
Eminim ki intro yayınlandığında albümün mükemmel olacağı konusunda herkes hemfikir olmaya başlamıştı. Bir intronun bu kadar ileri düzey etkileyici olduğu pek az albümde görülmüştür. Albüm en iyi reklamını introyu önceden yayınlayarak yaptı. Endüstri parçasından sonra bu intro beklentileri daha da yükseltti ve bence beklediğimize değdi.
2- Ben Bu İşi Hala Niye Yapıyom Ki?
İndigo’nun akıcılığı yine güzel beatin üzerinde etkisini gösteriyor. Her zaman ki tarzından kopmayan İndigo, dinleyicilere kendi hayatından ve hayatında iz bırakan müzisyenlerden bahsediyor ve bu dinleyicileri keşfetmeye yönlendiriyor. Rapi Bilcen isimli parçasının felaket olduğunu düşündüğü için böyle bir parça sunma gereksinimi hissetmiş. Altyapı Voodoo’dan Suppa’ya ait.
3- Endişenin Tam Zamanı
Biraz daha vurucu sözlerle, biraz daha kaygı dolu İndigo. İnsanı şarkının isminde de olduğu gibi endişelendiren bir beat mevcut. Yine İndigo’nun hayatından izler gördüğümüz parça, eleştirilerle süslenmiş. Altyapısı Baykan Barlas’a ait. Güzel bir etkileşim oluşmuş.
4- Müzik Endüstrisi 2
Hayki & İndigo & Anıl Piyancı & Dj Sivo – Cypher’ında dinlediğimiz İndigo bölümü bu şarkıyı oluşturuyor. İndigo bu parçada genel olarak Türkiye piyasasının üzerinde duruyor. Kendine has diliyle sert bir şekilde eleştiriyor. Etkili bir ritme sahip beat dahilinde tek nakaratlı parça, Endüstri parçasının devamı niteliğinde. Erdem Kara altyapıyı üstlenmiş. 
5- Makarna düet Alev
Tamamen İndigo’ya özgü mükemmellikle sunulmuş, Alev’in nakaratta eşlik ettiği albümün 5. parçası. Çağrı Sinci altyapıyı İndigo için çok doğru şekilde dizginlemiş. İndigo altyapıyı Alev’le birlikte gerçekten güzelce süslemiş. Mutsuz’luğunu bu sefer Makarna’ya ödeten İndigo, bu şarkıda biraz daha hızlı. Yer yer yine eleştiriler mevcut. Beat yine kulağınızda ısıttıktan sonra kabullenebileceğiniz tarzda.
6- Endüstri
Funky Production’a ait yapımıyla albümün klibi bulunan tek şarkısı. Çekimleri Haydarpaşa’da yapıldı. Albümden önce reklam niteliğinde doğru yapılmış işlerden bir tanesi. Kalite kokan beati ve İndigo’nun yine müzik sevdasıyla karşı karşıyayız. Albümün öne çıkan parçalarından biri.
7- Pozitif
Yaşadığı şehirdeki sokak sanatçılarından bahsederek başladığı şarkıya, kendisi için yer etmiş konularla devam ediyor. Kulağı yormayan ve “pozitif” tarzıyla İndigo’nun da dinleyiciye rahatlık hissi verdiği şarkılardan. Mutsuz’un olağan pozitif yanı. Altyapısı Uğur Öztürk’e ait.
8- Pazartesi Sendromu düet Çağrı Sinci
Ufak bir bölüm klip görüntüleri yayınlanan, beklenti yaratan düet. Çağrı Sinci İndigo’ya en az onun kadar Mutsuz bir şekilde eşlik ediyor. Bu şarkı Mutsuz hissetmeniz için bire bir. İndigo’nun samimiyetle size aşıladığı mutsuzluğu filtrenizden geçirdikten sonra bu kadar sığ sularda bir insan nasıl boğulur onu anlıyorsunuz. Kulaklığınızdaki en Mutsuz şarkılardan biri. Albümün öne çıkan bir diğer parçası. Erdem Kara altyapı konusunda başarısını bu parçada tekrar göstermiş.
9- Şimdi Değil Yarın
İndigo’nun fıtratı gereği üşenmesinden bahseden parça. Albümün 9. parçası. Verdiği sözler ve yaşam biçimi olan ertelemekten bahsediyor. Yumuşak bir beat, yine kulağınız yormayan ve sizi bambaşka bir dünyaya çeken güzel melodi. Çağrı Sinci ve Erdem Kara yardımlaşa yapmışlar altyapıyı. 
10- Tammallık
Sürükleyici ve albümün genelinden daha sert bir beat mevcut şarkıda. Sözleri analiz ettiğimizde daha ciddiyetle yapılmış bir parça. Dişleri biraz daha sıkarak yapılmış bir parça. Biraz daha kaygı yüklü. Yine mutsuzluk sebeplerinden hayat şartlarından bahsedilen ve eleştiriler yönelten bir şarkı. Farklı bir ütopya hayaliyle süslenmiş Tammallık. Çağrı Sinci “yamyam” altyapısıyla İndigo’ya eşlik etmiş.
11- Böyle Olmazdı Di Mi?
Piyasadaki yanlışları eleştirdiği, kin dolu insanları “suçladığı”, istediği piyasa ortamını kulaklıklarımıza sunduğu İndigo parçası. 2. bölümünü daha önce Pit10 & Indigo & Anıl Piyancı – Cypher’ında dinlediğimiz, yergi dolu şarkı. Gurur duyduğu geçmişinden bahseden, Mutsuz’luktan daha çok yeni nesil için kaygılanan ve belki onlara kızan bir dille önümüze çıkıyor. Altyapıda Veled yine standart düzeyde kulaklarınıza İndigo’yu doğru şekilde taşıyor. 
12- Matiz Mektuplar 1
Albüm öncesi ismi sebebiyle beklentileri daha da yükselten bir parçaydı. Vasat olmamasına karşın beklentileri tam karşıladı mı? Cevabı siz verin. İstenilen netliğin tam alınamadığı, şarkının içinden çekip alınamayan bir İndigo mevcut. Her şeye rağmen kendinden ödün vermeyen bir İndigo var karşınızda; özgüvenine hayran kalacağınız. Altyapısı Kerem Akdağ’a ait. 
13- Paranoya
Albümün geneline göre daha aktif ve daha canlı bir beate sahip parça. Topluma karşı çekingenliğinden, sıkıntılarından bahseden İndigo, toplumun istemediği kısmından nasıl uzaklaştığını kulaklarınıza taşıyor. İndigo’nun en önemli yanı bu albümde çıkıyor karşımıza. Kulaklarınızda onu dinlerken, gözlerinizi kapattığınızda onunla birlikte yaşadıklarını yaşayabiliyorsunuz. İmgesel müzik yanıyla karşınızda İndigo. Big Daddy Shane altyapıda karşınızda. Mix ve mastering işlerimleri Kerem Akdağ’a ait.
14- İzin Ver Yeter
Altyapısı Kerem Akdağ’a ait. Şarkının başındaki gülüşüyle bile etkileyici, İndigo’nun bahsiyle daha da ileri derecede kulak hapsine alınan şarkı ve nakaratında 1 Arkadaş’ın yumuşak dili yine sizi başka diyarlara çekiyor. İndigo’nun nadir ikili ilişkilerle ilgili yaptığı parçalardan biri. Ruhunuzda oluşan huzur hissini derin bir nefes alarak hissedebilirsiniz. Hayal gücünüze baskı yapan bir şarkı daha. Klip fikri umarız hala geçerliliğini koruyordur; pek mümkün gözükmese de.
15- Hangi Ara?
Melodik olarak tam bir resital. Albümün ön saflarında bulunan parça. Altyapı ve İndigo’nun anlatım tarzı tamamı ile mükemmel bir başyapıt. Albümün yükünü taşıyan parçalardan biri, biraz hızlı biraz mutlu melodisiyle. Nakaratı gerçekten etkileyici düzeyde kaliteli. Altyapı BeatificVision’a ait, Kerem Akdağ mix ve mastering işlerimlerini üstlenmiş. Yine kendi hayatından kesitlerle bizi başbaşa bırakan İndigo, albümün en kaliteli işlerinden birine bu işle imza atmış. Kesinlikle! Mutsuz’luk bu parçanın derinliklerinde gizli. 
16- Hemen Hemen İstisnasız
Çağrı Sinci altyapıda. Kendi psikolojik durumuyla ilgili özeleştiri yaptığı bu parçada İndigo’ya Melike eşlik ediyor. İronik ifadelerle süslü şarkıda, Melike iyi bir nakarat performansı göstermiş. Başka bir altyapıya okunan, hasbelkader ortaya çıkan bu parça iyi ki ortaya çıkmış. Planlarından ve şu an ki durumundan bahseden İndigo, yine içten içe mutsuz, bariz.
17- Gitmeli
İntrodan sonra albümün en çarpıcı, en etkileyici en baş şarkısı. Beat ve İndigo uyumu albümün en üst düzeyinde. Şarkıyı dinlerken sırtınıza çanta alıp evden kaçmanıza sebep olabilecek derecede mükemmel bir sunum. Albümü taşıyan parçanın Gitmeli olduğu konusunda hemfikir miyiz? Mükemmel bir şekilde örülmüş duvarlarıyla önümüze sunulan bu ütopya, melodik hazzı iliklerinizde hissettiriyor. Canınız sıkkın olduğunda dinleyin ve hayal edin. Mutsuz değil de mutlu olmanız için yapılmış gibi. Muazzam derecede iyi. Teşekkürler İndigo! Zafenatpena da İndigo kadar kaliteli çalışmış.
18- Battıysa Güneş
Albümün hızını aldıktan sonra artık bitişe yaklaştığınızda karşılaşabileceğiniz en güzel parça. Yine kendi hayatının mutsuzluk kaynaklarından bahsederken İndigo, eleştiriyi bu sefer kendisine yöneltiyor. Albümün önce çıkan beatlerinden biri, prodüksiyon olarak standartın çok üstünde. BeatificVision altyapıda.
19- Ama Şu Var
Albümü iyi seviyeye taşıyan bir başka şarkı. Kaygı dolu, belki birazda korku dolu sözlerle yine mutsuzluğa yakın beatlerden biriyle bütünleşmiş, tarihin tozlu satırlarında İndigo’yu hatırlacak bir kaç satıra sahip, insanı endişelendiren bir parça. Albümü sırasıyla dinlediğinizde albümün jubilesini yapacağınız parça budur. Ki eminim bu sizde mutsuzluk hissini bırakacaktır. En azından bir kere düşüneceksiniz “mutlu muyum?” diye.
Şarkıların kritiğini yaptık. Akılda kalan kelimeler “mutsuz, kaygı, etkili”. Kilit kelimelerimiz bunlar. Albümü niteleyen sözcükler. En az intro’su kadar akılda kalıcı bir albüm. Ne kitapçığın içeriğinden ne de sample’lardan bahsettik. Çünkü bu bölümler albümde mevcut ve bu albüm gerçekten evinizde bulunmasını isteyeceğiniz bir albüm! Kitapçığı okumanın verdiği heyecanı tatmanız dileğiyle!
Albümü en az 5 kere dinleyiniz!
İyi dinlemeler. Teşekkürler İndigo!
Puan: 8,5/10
Benzer Yazılar
Yorumlar ( Yorum Yok )

Kez Görüntülendi.
Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Tüm hakları saklıdır.